Revue Luuj – Andrea Peters-van Wegberg

Revue luuj stellen zich aan je voor

Andrea Peters-van Wegberg


Andrea in Ech, Moervas...
Andrea in Ech, Moervas…

Je naam: Andrea Peters – van Wegberg

Wat is je rol in Ech, Non Actief?
De afgelopen vier revues was ik, achter de schermen, actief als regisseur. Sinds dit jaar heb ik het stokje doorgegeven aan Iris van Ginkel en sta ik zelf weer op de bühne;
SPANNEND!
Ik speel dit jaar de rol van moeder-overste. Mijn taak in het klooster is natuurlijk om de rust te bewaren en de zusters in toom te houden.
In een veranderende omgeving is dat nog niet zo makkelijk! Gelukkig krijg ik hulp van meneer pastoor!


Van mijn allereerste revue herinner ik me vooral nog…
In de eerste revue speelde ik een boerenmeid . Als piepjong ding en ook nog zingen, dansen en spelen (want dat deden we toen nog allemaal). Spannend hoor, maar ook echt helemaal te gek om bij te horen!


 

Kun je een leuke anekdote vertellen over de Revue…?
Ik zou een boek kunnen schrijven met anekdotes, maar mijn hoogtepunt was toch wel toen ik als Truus vast zat op de Nieuwe Markt in “Ech Moervas”.
De reacties van het publiek op het moment dat ik ook echt wegzakte (door een hydraulische lift) in de bühne waren echt wel kippenvel hoor!

 


Jeugdtoneel zwerfster in ‘de ijsprinses’

Meest genante Revue-moment…?
In de tweede Revue speelde ik ook al een non. Samen met mijn toneel-zus Liesbeth van de Ven hadden we een scene in een bed. In één van de eerste uitvoeringen zakten we in ons enthousiasme heel hard door het bed!
We moesten er heel hard om lachen maar speelden ook gewoon door. Met blauwe plekken op de billen en een kapot bed!