Revue luuj – Paul Tulfer

Revue luuj stellen zich aan je voor

Paul Tulfer


Naam: Paul Tulfer

Rol in de Revue “Ech, opgehemeldj”:
Baron van Huis Verduine. Soms moeilijke rol want ik ben van huis uit niet streng en nu moet ik dat zijn t.o.v. van de veldwachter.

Sinds wanneer bij de Revue: Vanaf minuut 1. Een zekere Jay van Veggel heeft me van de straat gehaald omdat ik meer moest doen dan alleen maar over de straat lopen met de hond. Eerst wat hand en span diensten in het bestuur maar daarna in het echte Revue leven.

Mijn eerste Revue: dat waren nog losse sketches. Hier heb ik achter de coulissen allerlei dingen aangegeven en de gordijnen open en dicht gemaakt. Dat was nog in Apollo en bie Aolders. Een weekend Apollo en het andere weekend bie Aolders. Dat was echt hard werken. Alles opbouwen en afbreken. Maar wel een ontzettend gezellige tijd. De groep bestond nog niet uit zoveel personen. Ook een repetitieschema was er niet, iedereen was ” gewoon ” aanwezig. Sigaretje roken of een biertje drinken in het café en veel sterke verhalen vertellen. Ook in de andere locaties was gezelligheid troef. Er was een klein groepje dat samen meer en meer optrok. Niet alleen in het meespelen maar ook in het maken van het decor. In de kou decor bouwen was aan de orde van de dag. De vingers vielen er bijna letterlijk vanaf. Niet alleen van het zagen maar echt van de kou.

De leukste anekdote:  die was met het stoommachine in de Revue van De Prins van Ophaove. Ik zal hier niet verder op ingaan want bij de meeste oud leden is dit wel bekend. Ik moet toch nog een beetje netjes blijven!!!!

Trieste gegeven van alle Revues: Zoals eerder geschreven is er gedurende alle Revues een bepaalde hechte groep ontstaan waar ik deel van mocht uitmaken. We hadden na de Revues een vierkante meter ” gehuurd ” naast de tap bij Marcel. Helaas is de groep dusdanig uitgedund, door overlijden of andere oorzaken, dat ik er soms nog alleen sta. En dat is voor mij emotioneel.
Kortom: in alle jaren dat ik mee mag doen zie je de vele veranderingen. Wat er voor mij uitspringt is de dat de jeugd de kans krijgt om zijn/haar talenten te laten zien binnen de Revue. Hopelijk kunnen we daar nog jaren van genieten. Hopelijk mag ik nog jaren zelf mee doen.Ik kan nog heel wat verhalen opdissen maar dat is voor de volgende keer.