Revue Luuj – Tom Brouwers

Revue luuj stellen zich aan je voor

Tom Brouwers


Je naam:
Tom –zônger H- Brouwers

Wat is je rol in Ech, Non Actief?
Ik ben bij de revue betrokken bij de techniek, dat houdt tijdens het voortraject in dat we de zaal inrichten, zorgen dat alle licht, geluid, beamers, projectieschermen en stroom op de juiste plek komen. Tijdens de voorstellingen ben ik verantwoordelijk voor de geluidsmix van band en koor, verder start ik alle geluidjes in die je zo nu en dan in de voorstelling hoort.

Sinds welke revue doe je mee?
Ik doe mee vanaf “ Ech moervas” dat was in 2007, de eerste voorstelling die we in ons EuroDetach RevueTheater speelden.

Van mijn allereerste revue herinner ik me vooral nog…. ?
Dat ik het heel spannend vond om tijdens de première geen fouten te maken, ik was toen nog een redelijk “verse” geluidstechneut, en er zitten toch 400 man die het gaan horen als je een fout maakt..

Kun je een leuke anekdote vertellen over de Revue….?
Tijdens “Ech, eweg” hadden we nog niet zo’n zware electro-aansluiting in ons theater zoals we die nu hebben, dus hadden we voor het theaterlicht een aggregaat gehuurd, aangezien ik het meest elektrotechnisch onderlegd was, werd dat aggregaat mijn verantwoording. Ik controleerde iedere voorstelling het brandstofpeil en sloot het ding aan. Na een voorstelling of 4 begon –gelukkig in de pauze- het licht te knipperen, ik trok samen met Dirk een sprint naar het aggregaat en we hoorden nog net de laatste hartslag van het ding. Hoe kan dit? Het brandstofmetertje stond nog op ½ vol…
Opnieuw starten was geen succes, dus dan maar binnen alles “omsteken” naar de stroom die in de hal was en met iets minder licht de voorstelling afgespeeld. Het bleek dat er een schot in de brandstoftank was gelast door de verhuurder, maar de brandstofmeter niet aangepast….

Meest genante Revue-moment…?
Er schiet me zo 1-2-3 niets binnen, maar wat niet is kan nog komen….

-Tom in zijn element, achter de knoppen-